Tribadernes historie


Historien om, hvordan modne kvinder mødtes… 

Foreningen "Tribadernes Net" udspringer af en lille basisgruppe, der blev startet for mange år siden, da en kvinde fra Hinnerup annoncerede i Information med teksten: 

"Modne kvinder, der elsker kvinder, men ikke rigtig kan finde dem..." 

Gruppen blev dannet en solrig aften med indbagt ørred og hvidvin. Men holdt kun et års tid. En lille kerne fortsatte imidlertid med at finde nye medlemmer, der i kortere og længere tid har været med til gruppens faste aktiviteter - at spise godt, at snakke inderligt og følge hinandens liv. 
Den mere hårdnakkede del af denne kerne - tre gode venner - sad tit efter mødernes slutning og havde et evindeligt gnavende problem. Et uforløst behov for, at der skulle opstå en "bevægelse", helst en moderne version af 70´ernes kvindebevægelser, men uden barrikader. 

Tre jordemødre og et litterært navn
Vi sukkede, længtes og drømte, men kunne ikke finde formen. 
Så en mørk og stormfuld aften skete det! 
Pludselig opstod navnet "Tribadernes Net" - som en indskydelse i Lises hoved. Det er et lån fra Per Olov Enquists drama "Tribadernes Nat", men med en lillebitte ændring af ordet nat, der gav os ideen om, at det kunne være noget lettere og løsere end de bevægelser, vi har mistet. - Ordet Tribade var imidlertid så fremmedartet, at vi straks måtte i Lademanns leksikon for at checke, om det virkelig var os. Jo! 

Tribade er græsk for ”lesbisk kvinde”.
Derefter gik det stærkt med at etablere netværket. Alle kvinder fra "gamle dage", fik et brev og på det efterfølgende stiftende møde, på Kvindeinformationscaéen Sappho den 17. maj 1993, kom 30 kvinder. 

Eva ofrede sin pæne æske - med jordbærmønster - så vi kunne have en kasse, hvor hver deltager lagde 20 kroner pr. gang. 
Jordbærkassen eksisterer stadig i Tribadesammenhæng, for Eva er den, der har været den konstante person hele vejen igennem siden 1993.